» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 81 نفر
بازدید دیروز: 480 نفر
کل بازدید: 834323 نفر
شهرستان سرایان در شمال غربی استان خراسان جنوبی واقع شده و 7هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.
این شهرستان دو بخش به نام های آیسک و سه قلعه و چهار دهستان دارد و بادگیرهای آن از مهم ترین عناصر معماری موجود در خانه های قدیمی این منطقه است.در بخش آیسک شهرستان سرایان منطقه نمونه گردشگری مصعبی و کریمو وجود دارد که در سفر دوم هیئت دولت به استان به تصویب رسیده است.از مدت ها قبل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اقداماتی را در این خطه به خاطر داشتن جاذبیت های توریستی و گردشگری برای ایجاد امکانات و فضای مناسب در این زمینه آغاز کرده بود که با تصویب این منطقه به عنوان نمونه گردشگری برای انجام مطالعات لازم در این خصوص متوقف شده و تنها اقدامات جزئی در آن صورت می گیرد.در یک بعدازظهر گرم به اتفاق گروه اعزامی از بیرجند و به همراه خبرنگار خراسان در آیسک، برای تهیه گزارشی در خصوص منطقه نمونه گردشگری مصعبی کریمو به سوی مصعبی به راه افتادیم.
در قسمتی از مسیر حرکت ما دشتی وجود داشت که درختان انار آن بر اثر خشکسالی های پی در پی چند سال گذشته خشک شده بودند....
پس از پشت سر گذاشتن این دشت و عبور از مناطق کوهستانی به روستای سرسبز مصعبی رسیدیم.در حالی که در کوچه، پس کوچه های مصعبی به دنبال خانه رئیس یا یکی از اعضای شورای اسلامی می گشتیم، صدای بوق های پی در پی تعدادی اتومبیل توجه ما را به خود جلب کرد و متوجه شدیم که در مصعبی مراسم عروسی برپاست.
گویا گروهی از اقوام و خویشاوندان داماد برای عروس خود به مصعبی آمده بودند تا با انجام این کارآشیانه ای پر از مهر و محبت برای این دو کبوتر که پرواز کردن را تازه آغاز کرده بودند، ایجاد کنند.پس از طی کوچه های مصعبی به سوی خانه یکی از اعضای شورای اسلامی روستا هدایت شدیم در مقابل خانه وی دو درخت کهنسال وجود داشتند که حکایت از گذران سال های سال از عمر آن ها داشت.در خانه را که زدیم وارد باغ منزلی شدیم که بسیار روح انگیز و زیبا بود. در قسمتی از آن مقداری از میوه های درختان برای استفاده در دیگر فصول سال به شکل بسیار زیبایی خشک شده بودند.
توسط صاحب این باغ منزل به قسمتی دیگر از آن که درختان شاه توت وجود داشتند راهنمایی شدیم.
با خبر شدیم که وی به همراه همسر و مادر زنش در این مکان فرح بخش پر از درختان میوه گوناگون که همه آن ها حاصل تلاش و کوشش چندین ساله آن هاست، زندگی بسیار خوبی را در سایه الطاف الهی می گذرانند.
ریحانی از کارمندان بازنشسته ای بود که پس از دوران اشتغال قصد گذران باقی عمر در این منطقه خوش آب و هوا به همراه همسرش را داشت.
وی بسیار شمرده شمرده و با وسواس زیاد برای رعایت نکات ادبی در صحبت هایش، سخن می گفت.
عضو شورای اسلامی مصعبی در خصوص وجه تسمیه این روستا اظهار داشت: وجه تسمیه مصعبی به دو مورد برمی گردد، یکی این که مصعبی نام مشخصی است که تاریخ نشان می دهد.
وی محمد بن حاتم مصعبی از فضلا و شعرای عصر سامانی و وزیر امیر نصر بن احمد سامانی بوده که به دو زبان عربی و فارسی مسلط بوده است.
وی با اشاره به آن چه در زمینه نام این روستا در فرهنگ فارسی دکتر معین آمده است، تصریح کرد: مصعبی نام یکی از بخش های شهرستان سرایان است که در حال حاضر در شمال غرب این شهرستان قرار دارد.وی آب و هوای مصعبی را کوهستانی و معتدل دانست و گفت: از آن جایی که این منطقه کوهستانی و صعب العبور است و امامزاده سلطان مصیب نیز در این روستاست و احتمال دارد نام روستا از نام این امام زاده نیز گرفته شده باشد که تغییر لفظ داده است.
وی با بیان این که آب آن همواره از قنات ها به دلیل نبود چاه عمیق تامین می شود، خاطر نشان کرد: به دلیل خشکسالی های پی در پی و کم شدن درآمد ساکنان این روستا، جوانان به نقاط دیگر از جمله مشهد رفته اند. هر چند در دو سه سال گذشته به دلیل کمک های کمیته امداد و ستاد خشکسالی از مهاجرت به دیگر نقاط کاسته شده است.
وی زعفران، بادام، گردو و دیگر محصولات باغی را از جمله محصولات کشاورزی این روستا برشمرد و گفت: در چند سال گذشته از اصفهان برای خرید زردآلوها به مصعبی می آمده اند ولی در حال حاضر به طور متفرق در شهرستان های دیگر به فروش می رسد یا به عنوان هدیه و سوغات به دیگران داده می شود.ریحانی در زمینه اجرای طرح هادی روستا با توجه به دارا بودن جاذبه های گردشگری نیز تصریح کرد: طرح هادی به طور ناقص به مورد اجرا درآمده است و اخیرا نیز صحبت هایی شده تا در صورت اختصاص اعتبار لازم ادامه آن انجام شود چون چند سالی از آسفالت خیابان های اصلی می گذرد و حالت خود را از دست داده اند این در حالی است که 7 تا 10 سال از اجرای طرح هادی روستا می گذرد.
وی با اشاره به اجرای فاز دوم طرح هادی مصعبی گفت: از منطقه مصعبی کریمو تا کاخک گناباد امام زاده هایی وجود دارند که می توان برای جذب زائر در این مسیر اقداماتی انجام داد.
همچنین با توجه به این که مردم به خصوص در روزهای جمعه از خارج استان به این منطقه خیلی رفت و آمد می کنند باید امکانات رفاهی مورد نیاز در این مورد برای استفاده زائران و مسافران فراهم شود زیرا در مسیر راه چشمه های آب و درختان سرسبز و... فراوانی نیز وجود دارد و باید تمام راه کریمو به کاخک آسفالت شود.
عضو شورای اسلامی مصعبی افزود: در حال حاضر افراد تنها از سایه درختان و نشستن بر لب جوی آب بهره مند می شوند که این امر خود باعث آلودگی محیط روستا می شود، لذا باید مکانی برای اسکان زائران و مسافران احداث شود، تا در صورت سودآور بودن سرمایه گذاری در این منطقه، بخش خصوصی نیز آمادگی خود را برای سرمایه گذاری اعلام کند.
هر چند میراث فرهنگی در آبشار کریمو اقداماتی انجام داده است ولی امیدواریم در مسیر تفریحی-سیاحتی مصعبی تا کاخک امکانات مورد نیاز فراهم شود.
وی با اشاره به آفتی که گریبانگیر درختان گردوی منطقه شده است، گفت: در حال حاضر خانه بهداشت، بهزیستی، درمانگاه در مصعبی وجود دارد که پزشک عمومی به عنوان پزشک خانواده در تمام هفته در این روستا مستقر می باشد و در بعضی از روزها نیز به روستاهای اقماری اطراف می رود.
ریحانی با بیان این که با تلاش شورای اسلامی روستا زباله ها یک روز در هفته با تراکتور جمع آوری می شود، تصریح کرد: برای زیباسازی پیاده روهای روستا آن ها را سیمان کرده ایم، همچنین آنتن دهی تلفن ثابت و همراه در این جا خوب است و مردم از شبکه محلی استان نمی توانند استفاده کنند.به گفته وی با وجود این که در قبل از انقلاب بانک صادرات در این جا شعبه داشته است، در حال حاضر بانک مرکزی مجوز ایجاد بانک در مصعبی را نمی دهد.بخشدار آیسک نیز در گفت وگو با خبرنگار ما در خصوص منطقه نمونه گردشگری مصعبی کریمو اظهار داشت: میراث فرهنگی قبل از تصویب این منطقه به عنوان منطقه نمونه گردشگری، اقداماتی را انجام داده است ولی از آن جایی که در سفر دوم هیئت دولت به استان به عنوان منطقه نمونه گردشگری مصوب شد منتظر نتیجه مطالعاتی هستیم که توسط مشاور مربوط صورت می گیرد.
خیاط با اشاره به این که در حال حاضر نیز بعضی کارهای جزئی توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در آبشار کریمو صورت می گیرد، گفت: انجام کارهای زیربنایی در خصوص فراهم کردن امکانات رفاهی برای جذب توریست و گردشگر در منطقه نیازمند اتمام طرح مطالعاتی مورد نظر است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه سرایان هم ضمن بیان این که در مصعبی و کریمو و امامزاده سلطان مصیب دهستان مصعبی و سلطان کریم شاه کریمو وجود دارد، گفت: امامزاده مصعبی از سال 85 زیر پوشش اوقاف قرار گرفته و کارهای عمرانی آن نیز از این سال شروع شده است.
عدل افزود: در سال 85، 40 میلیون ریال، سال گذشته100 میلیون و 600 هزار ریال و امسال هم مبلغ 60 میلیون تومان از اعتبارات دولتی به امامزاده کمک شده است و آبدارخانه، کفش کن آن احداث و سیستم دزدگیر هم نصب شده و ضریح امامزاده بازسازی شده است.
وی در خصوص اعتبارات و اقدامات عمرانی صورت گرفته در امامزاده کریمو اظهار داشت: در سال 84، 200 میلیون ریال، 85، 190 میلیون ریال، سال گذشته 200 میلیون ریال و امسال هم 250 میلیون ریال اعتبار به این امامزاده اختصاص یافته است و سرویس بهداشتی امامزاده تکمیل شده است.به گفته وی با کمک یکی از خیران گلدسته های امامزاده در حال احداث است.
همچنین با کمک خیر نیکوکار حاج حسن مجیدی آیینه کاری تمام رواق های امامزاده سلطان کریم شاه صورت گرفته و تهیه طرح جامع برای این امامزاده هم در دست اقدام می باشد که پس از تهیه، اجرایی خواهد شد.
در ضمن در ورودی امامزاده نیز در دست احداث می باشد./خراسان
لینک ثابت
نظرات شما ()
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK